Đorđević zatečen Bobijevom odlukom da ne igra

661

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je iznenađen odlukama da Boban Marjanović i Nikola Milutinov ne igraju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

Marjanović je otkazao nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju poslije isteka ugovora sa San Antonijom, a na isti potez odlučio se i centar Olimpijkosa.

Naknadne pozive dobili su Stefan Birčević i Vladimir Štimac.

– Objavili smo prvobitni spisak od 24, a poslije toga od 16 igrača, gdje nismo imali indicije da će Milutinov i Marjanović odustati. Tražio sam da dođu na sastanak, Milutinov je došao, ali Marjanović nije. Prije 20 dana je bio spreman, a nije se pojavio na razgovoru. Zatečen sam, iznenađen i nemam nikakav komentar – rekao je Đorđević na konferenciji za medije u hotelu “Kraun plaza”.

Sa reprezentacijom neće biti ni košarkaša Minesote Nemanje Bjelice zbog povrede.

– Sa Bjelicom sam se čuo prije tri dana. Problem se javio prije dvije nedjelje kada je tokom svog programa osjetio problem u stopalu i odmah je obavijestio nas u Savezu. On je bolje, na terapiji je i trenira, itekako je važan za tim i našu igru. Mislim da neće igrati kvalifikacioni turnir. Ukoliko izborimo prolaz na OI želimo da Bjelica bude 100 odsto spreman.

Đorđević je izrazio zahvalnost državi i Savezu u finansijskom naporu da takmičenje bude u Beogradu.

– Želio bih da tu veliku želju koju imamo i entuzijazam prenesemo na sve ljude, dobijemo zdrav vjetar u leđa, koji bi nam omogućio da se kvalifikujemo. Imperativ i opsesija su nam prve dvije utakmice Portoriko i Angola. Dosta atipična situacija je pred nama, moramo da nađemo motivaciju i prevaziđemo sve probleme za samo 20 dana. Kada se obuče dres, igrači znaju da ‘kliknu’ i daju svom maksimum. Da li ćemo uspjeti? Nadam se.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre održaće se od 4. do 9. jula u Kombank areni.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA