SAD: Ubica imao listu za odstrel, nađena druga žrtva

469

Muškarac koji je ubio profesora na kalifornijskom univerzitetu UCLA ubio je i jednu ženu.

Tijelo ubijene žene pronađeno je danas na osnovu “liste za odstrel” koju je on ostavio u svom domu u Minesoti.

– Majnak Sarkar, student inženjeringa, ubio je u srijedu profesora Bila Kluga prije nego što je sebi oduzeo život – rekao je jedan od zvaničnika, prenosi AP.

Kada je policija pretražila njegov dom, pronašla je “listu za odstrel” s imenima Kluga, još jednog profesora i ubijene žene, izjavio je šef policije Čarli Bek.

Policija je zatim pronašla ubijenu ženu u njenoj kući u obližnjem gradu. Bek je kazao da za sada ne može da saopšti identitet te žrtve, dok je drugi profesor sa spiska nepovrijeđen.

Policija je zatvorila cio univerzitetski kampus na dva sata, dok nisu utvrdili da su ubica i njegova 39-godišnja žrtva, profesor Vilijam Klug, jedini učesnici ovog incidenta.

Mrtvozornik Los Anđelesa je potvrdio da je profesor Klug umro u napadu, prenosi Rojters.

Univerzitetski zvaničnici su najavili uspostavljanje normalne nastave i angažovanje savjetnika koji će biti na raspolaganju studentima, profesorima i osoblju.

Šef policije Čarli Bek je ranije danas saopštio da je kampus ponovo bezbjedan.

Pucnjava se desila u maloj kancelariji u zgradi inženjerskog odsjeka “Bolter hol”, a Bek je naveo i da je pronađen pištolj i nešto što bi moglo da bude posljednja poruka samoubice.

AP navodi da se pucnjava dogodila nedjelju dana pred završne ispite u tom velikom univerzitetskom kampusu koji pripada sistemu Univerziteta Kalifornija sa oko 43.000 studenata.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA