Rusija zabranila prodaju kondoma

1360

Rusija je zabranila prodaju “Durex” kondoma, jer britanska kompanija kontraceptivnih sredstava “nije valjano registrovana” po ruskim propisima”.

Mihail Muraško, direktor ruske Federalne službe za nadzor u oblasti zdravstvene zaštite (Roszdravnadzor), rekao je novinarima da “Durex” u Rusiji nije registrovan po propisima i da zato njegovi proizvodi ne mogu biti prodavani u toj državi.

Britanska kompanija će, ako namjerava povratak na rusko tržište, svoje proizvode morati da podvrgne tehničkim, toksikološkim i ostalim testovima, rekao je Moraško.

– Ili će morati da registruju novu firmu ili da promjene sadašnju praksu. Dužni su da poštuju zakon. Ovo nije prvi put da se ovakve stvari događaju, ali ovaj slučaj pogađa mnoge ljude, pa je zato velika vijest – naveo je Moraško.

Ruski zdravstveni zvaničnici istakli su da nema opasnosti od nestašice kondoma. Muraško je naveo da je u Rusiji registrovano više od 60 vrsta kondoma, pa neće biti prekida u snabdevanju.

– Ovo je samo jedan brend – rekao je Muraško. U Rusiji su od maja počele da se šire vijesti da “Durex” kondomi u radnjama nestaju sa polica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA