Rusi i Amerikanci se ipak u nečemu slažu

621

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se slaže sa prijedlogom SAD o uključivanju dijelova sirijske opozicije u aktuelnu vlast u Damasku.

Rojters prenosi da je Putin, u obraćanju na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, rekao da se sirijski predsjednik Bašar el Asad složio da postoji potreba za političkim procesom.

Putin je naveo da za Siriju nije najvažnije to da Asad uspostavi kontrolu nad teritorijom, već da se povrati sveobuhvatna vjera u vlast. Ruski predsjednik je kazao da će Sirija neizbježno propasti ukoliko stvari ostanu kakve su sada, naglasivši da bi to bio najgori mogući scenario.

Putin za novo Evroazijsko partnerstvo sa Kinom, Iranom…

– Rusija i druge članice Evroazijske ekonomske unije (EEU) su za uspostavljanje velikog evroazijskog partnerstva sa Kinom, Indijom, Pakistanom, Zajednicom nezavisnih država i drugim zemljama, izjavio je Putin.

– Uz naše partnere, vjerujemo da bi Evroazijska ekonomska unija bila jedan od centara za kreiranje šireg kursa integracije, rekao je Putin na plenarnoj sjednici Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, dodajući da je o tom pitanju već diskutovao sa predstavnicima EEU krajem maja u Astani, prenosi ruska agencija Tas s.

– Predlažemo da se razmotri uspostavljanje velikog evroazijskog partnerstva sa EEU, kao i sa državama sa kojima već imamo bliske odnose, poput Kine, Indije, Pakistana, Irana, ali i naravno sa našim partnerima iz Zajednice nezavisnih država, i drugim zainteresovanim zemljama i asocijacijama, istakao je Putin.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA