Raspisan tender za izgradnju Bolnice Istočno Sarajevo

674

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su nadležno ministarstvo i institucije Srpske raspisali tender za izgradnju Bolnice Istočno Sarajevo. Istovremeno, Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju o projektu izgradnje i rekonstrukcije bolnice Istočno Sarajevo ukupne vrijednosti 50 miliona KM sa uračunatim PDV-om.

– Riječ je o međunarodnom tenderu koji traje 45 dana za izgradnju bolnice i opremanje, koje podrazumijeva ponudu za izgradnju i finansiranje – izjavio je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik je saopštio da će nakon toga u narednih 10 do 15 dana biti odabran izvođač radova za izgradnju bolnice.

Po završetku projekta bolnica bi trebala imati ukupno 14.000 metara kvadratnih prostora, sa oko 210 bolesničkih kreveta.

U Bolnici Istočno Sarajevo već je završena rekonstrukcija i izgradnja 4.000 metara kvadratnih prostora namjenjenog za ambulantni tretman pacijenata, dijagnostičke procedure i kuhinju.

Na lokaciji postojeće bolnice planirana je izgradnja novog bolničkog objekta površine 10.000 metara kvadratnih i završetak započetog objekta površine oko 600 metara kvadratnih.

Izgradnjom novog objekta, biće izvršeno i povezivanje polikliničkog dijela bolnice.

Projekat podrazumijeva kompletno opremanje novog objekta medicinskom opremom i namještajem, kao i izgradnju infrastukturnih sadržaja poput trafostanice, kotlovnice, kanalizacije, putne komunikacije, uređenja okoline zgrade i sve druge dažbine potrebne za gradnju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA