Protest majki u Tuzli

498

Nakon što proteklih devet mjeseci Vlada Tuzlanskog kantona nije uplatila ni marku dječjeg dodatka grupa majki se zajedno sa svojom djecom danas okupila pred zgradom resornog ministarstva u centru Tuzle kako bi iskazale svoje nezadovoljstvo.

Majda Salamović iz Tuzle majka je dvoje djece je odnos vlasti prema ovoj kategoriji društva ocijenila sramotnim.

– Zadnji dodatak je uplaćen u augustu 2015. godine. Ovo je stvarno sramota. Suprug i ja se vodimo na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ni sami ne znamo kako preživljavamo. Ovo se više ne može izdržati, ističe Salamović.

Nedugo nakon okupljanja pred zgradom resornog ministarstva, pomoćnik ministra finansija Tuzlanskog kantona upriličio je sastanak sa nekoliko okupljenih majki.

Nezadovoljne ishodom sastanka majke su poručile da će tokom dana krenuti put zgrade Vlade Tuzlanskog kantona gdje će takođe upriličiti mirni protest.

– Djeca političara u restoranima jedu, a naša nemaju ni za kifle. Ovakav odnos prema nama je kap koja je prelila čašu. Mi idemo pred Vladu Tuzlanskog kantona, a onda se opet vraćamo ovamo i da ostanemo sve dok ne ispune naši zahtjevi, kazala je nakon sastanka Elvira Mulabdić iz Živinica, inače majka šestoro djece.

Inače, na području grada Tuzla trenutno je evidentirano blizu 1.700 korisnika dječijeg dodatka koji po jednom djetetu iznosi u prosjeku od 20 do 40 KM.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA