Prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola (VIDEO)

733

Zamjenik načelnik opštine Istočna Ilidža organizovao je prijem za najbolje učenike osnovnih i srednje škole iz ove opštine. Prigodne poklone dobili su i pobjednici takmičenja koje je organizovao republički Pedagoški zavod.

Jelena Kovač je učenik generacije osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“. Završila je školovanje sa svim peticama, a odlične rezultate postizala je i na takmičenjima.

– Tamo sam učenik generacije što smatram za divno iskustvo jer se vidi da se toliki trud posle devet godina rada ipak isplati. Bilo je stvarno divno pohađati tu školu, a planiram da upišem gimnaziju – rekla je učenik generacije OŠ „PetarPetrović Njegoš“ Jelena Kovač.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža je Tamara Ristović, učenica ekonomske škole. Kaže da su za priznanje učenika generacije bile potrebne četiri godine stalnog rada i zalaganja.

– Dala bih jedan koristan savjet svim mladima, a to je da kroz čitav život treba da uče i da se bore. Smatram da je znanje najveća moć a na nama je samo da ga iskoristimo na najbolji mogući način i da ga uvećamo – istakla je učenik generacije Tamara Ristović.Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža

U ovoj godini Istočna Ilidža ima 16 vukovaca. Pored njih, nagrađeni su i učenici koji su postigli dobre rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima.

– Na taj način želimo da pokažemo učenicima da vrednujemo njihove rezultate, da se ponosimo njima i našim školama kao institucijama – kazao je zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Miljan Damjanović.

Učenicima generacije tri osnovne i jedne srednje škole sa područja opštine uručene su i novčane nagrade.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA