Prijedor: Večeras protest protiv privatizacije RŽR “LJubija”

3901

U Prijedoru će večeras biti održan protest, koji Savez za promjene organizuje protiv rasprodaje prirodnih resursa i prodaje državnog kapitala u Rudnicima željezne rude /RŽR/ “LJubija”.

Predstavnici Saveza za promjene pozvali su juče građane da dođu na proteste koji su zakazani za 19.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Drago Tadić pozvao je članice Saveza za promjene da proteste protiv privatizacije RŽR “LJubija”, umjesto u Prijedoru, organizuju u LJubiji, kojoj bi se stari sjaj mogao vratiti samo ponovnim oživljavanjem rudnika.

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Prijedor Milenko Puzigaća izjavio je danas da ova stranka ne podržava nikakav vid protesta u Prijedoru jer smatra da se takvim načinom ništa ne postiže.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozvao je članice Saveza za promjene da u Prijedoru protestuju “na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali”.

Prijedorska Boračka organizacija saopštila je da će ispoštovati odluku Boračke organizacije Republike Srpske da se ne podrži nijedan miting koji organizuju političke partije, pa tako ni protest koji u Prijedoru organizuje Savez za promjene zbog najavljene prodaje Rudnika željezne rude “LJubija”.

U Udruženju penzionera grada Prijedor kažu da ne osporavaju svojim članovima da izađu na proteste, ali i da ne pozivaju nikoga da se pojavi na protestima jer penzioneri ne bi trebalo da učestvuju u njima.

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Dalibor Ivanić najavio je da će biti preduzete sve pripremne i preventivne radnje sa dovoljnim brojem policijskih snaga u obezbjeđenju mirnog okupljanja najavljenog u ovom gradu.

Vlada Republike Srpske uputila je u skupštinsku proceduru prijedlog odluke o prodaji 64,99 odsto državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “LJubija”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA