Predstavljen novi dres košarkaške reprezentacije Srbije

1345

Na mjestu gdje je odigrana prva košarkaška utakmica u Beogradu je predstavljena oprema koju će nositi sve muške i ženske selekcije reprezentacije.

Poslije kratkog predstavljanja istorijata u dvorištu Osnovne škole “Kralj Petar Prvi” su dresove promovisali Nemanja Nedović i Milica Dabović.

Ženska reprezentacija je plasman na Olimpijske igre već obezbijedila, a muška to može da uradi na kvalifikacionom turniru u Beogradu koji će biti održan početkom jula.

– Djevojke će ove dresove nositi u Riju, a momci na kvalifikacionom turniru u Beogradu gdje vjerujem da će pobijediti i plasirati se na Olimpijske igre. Siguran sam da svi vjerujemo da imaju kvalitet da odigraju što bolje i odu na Igre. Veći dio sportista otputovaće 30. jula, među kojima i ženska selekcija a vjerujem da ćemo biti jedna od šest zemalja koje će na Igrama imati i žensku i mušku selekciju. Vjerujem da ćemo se vratiti sa jednom od medalja i obradovati ljude u Srbiji – rekao je predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Dresovi su crveni i bijeli, sa državnom zastavom na obe strane. Na prednjoj strani je veliki natpis Srbija, a font podseća na staro ćirilično pismo.

Predstavljena je i sportska oprema proizvođača Pik (Peak) – nadmajice, polo majice, bermude, trenerke i dukserice koju će nositi ženske i muške ekipe.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA