Predsjednica Hrvatske zatražila hitnu sjednicu Vlade zbog divljanja navijača

522

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović predložila je danas da se održi sjednica Vlade zbog nereda koji su se dogodili na fudbalskoj utakmici Evropskoga prvenstva u Francuskoj, održanoj u Sent Etjenu između reprezentacija Hrvatske i Češke, saopštila je Kancelarija predsjednice.

U obrazloženju predloga za održavanje sjednice Vlade navedeno je “da su se na fudbalskoj utakmici održanoj 17. juna u Francuskoj za vrijeme utakmice između Hrvatske i Češke dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije”, prenijela je agencija Hina.

U saopštenju Grabar-Kitarović se navodi da je “u svrhu obezbjeđevnja sigurnosti gledalaca i učesnika sportskog takmičenja potrebno žurno sankcionirati huliganizam, nedolično ponašanje, nerede i nasilje prije, za vrijeme i nakon sportskog natjecanja”.

Predsjednica Hrvatske je dodala da je “potrebno hitno izmjeniti Zakon o spriječavanju nereda na sportskim takmičenjima, postrožiti sankcije za prekršaje propisane tim Zakonom sa posebnim naglaskom na pooštravanje kazni zatvora i hitno ih primjeniti“.

Grabar Kitarović je juče saopštila da će u Hrvatskoj biti organizovani prevremeni parlamentarni izbori, nako što je u četvrtak opozivan premijer Tihomir Orešković.

Ona je juče imala konsultacije sa predstavnicima poslaničkih klubova u Saboru, a nakon toga novinarima rekla da je većina njih bila za raspuštanje parlamenta.

Izbori će biti održani u najkraćem roku od 30, a najdužem 60 dana od dana raspuštanja Sabora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA