Poslušajte “Nisi sam”, novi album banjalučkog benda AURORA (VIDEO)

908

Banjalučki sastav AURORA upravo je objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam” posredstvom kuće “Nocturne Media”.

Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro će se u cjelosti naći i na
njihovom Youtube.com kanalu. Do tada, album možete ekskluzivno poslušati na Deezer servisu.

Album je rađen live u Velikoj sali Kulturnog centra Gradiška, u istoj sali je kasnije snimljen i spot za prvi singl, naslovnu numeru “Nisi Sam”.

Momci planiraju da urade još dva promotivna spota koji će pratiti priču albuma “Nisi sam”.

Bend je osnovan 2005. godine, kada su dva prijatelja Boris Maksimčuk i Boris Banjac došli na ideju da naprave rock bend. Snimaju prvu pesmu “Moja ljubavi”, sa kojom nastupaju na
Internacinalnom muzičkom festivalu u Banjaluci, na kojem osvajaju nagradu kolega učesnika, kao i nagradu za najbolji pop-rock bend Udruženja muzičara RS-a 2006. godine.

Bend nastavlja sa radom na autorskim pjesmama, te slijede nastupi na festivalu “Baščaršijske nodi“ u Sarajevu, 1. Hard Rock radio festu.

Bend je imao čast da nastupa sa mnogim poznatim bendovima ex-YU scene, kao što su Psihomodo Pop, Let 3, Hladno Pivo, Erogene Zone, Neverne Bebe, Bass Dance i Balkan Express.

Nakon snimanja druge pjesme “Daj mi ruku”, na kojoj je gostovao klavijaturista Goran Baštinac, iz benda odlazi pjevač, na čije mjesto dolazi Ognjen Đurašinović. Uslijedili su nastupi sa Ribljom Čorbom, Negativom i Osvajačima, kao i nastup na prvom Demo Festu u Banjaluci.

Nakon niza personalnih promjena, bend nastavlja rad u studiju tokom 2011. godine, a rezultat toga je album “Kula od karata”, koji je završen početkom 2012. godine i broji osam pjesama.

Album je snimljen i miksan u studiju “Plazma” u Banjaluci, kod producenta Borisa Glišida. Postprodukcija je rađena u studiju “Sonic Farm” u Kanadi.

Postava benda AURORA danas: Boris Maksimčuk (gitara), Marko Kovačid (bas), Bojan Katalina (bubnjevi) i Vladimir Maksimčuk (gitara).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA