Ponos Slovenije pred stečajem

779

Nekadašnji ponos Slovenije “Paloma” nalazi se pred stečajem jer je poljski fond Abris Capital zbog kašnjenja u realizaciji odustao je od ulaganja 15 miliona evra.

Slovenački državni holding (SDH) koji upravlja portfoliom državne imovine objavio je da će se pokušaji privatizacije fabrike “Paloma” kroz dokapitalizaciju nastaviti putem javne aukcije, nakon odustajanja ulaganja poljaka u to preduzeće, koje je u većinskom državnom vlasništvu.

Fabrika higijenskog toalet papira iz Sladkog Vrha kod Maribora sa tradicijom od 140 godina, ima 700 zaposlenih i nalazi se u predstečajnom postupku zbog zastarjele opreme i visokog duga bankama, pa su im potrebna svježa sredstva.

Nakon odustajanja poljskog investitora, SDH je objavio da će se novi investitor za kupovinu državnih akcija u novom postupku tražiti putem javne aukcije.

Tome se protive mali akcionari i zaposleni koji tvrde da je od ponude Abris Capitala bila bolja ponuda slovačkog Eco Investa i da je najvažnije da se održe radna mjesta i proizvodnja na sadašnjoj lokaciji.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA