“Pomoć i njega u kući” – projekat hvale vrijedan

671

Centar za socijalni rad iz Bratunca, u saradnji sa Lokalnom akcionom grupom, realizuje projekat pružanja pomoći licima starijim od 60 godina koja imaju zdravstvene probleme i žive sami.

Sredstva za projekat “Pomoć i njega u kući” obezbijedili su Vlada Holandije, te UNDP, UNHCR i UNICEF.

Riječ je o tromjesečnom projektu tokom kojeg su angažovane dvije žene -domaćice da obavljaju kućne poslove kod starijih bolesnih lica koja žive sama i korisnici su ovog projekta.

One čiste, spremaju hranu, nabavljaju lijekove i mijenjaju pelena ako je riječ o nepokretnim osobama.

Direktor bratunačkog Centra za socijalni rad Čedomir Pavlović kaže da su projektom obuhvaćene i opštine Milići, Vlasenica, Srebrenica i Zvornik.

On je pojasnio da ove žene dva puta sedmično posjećuju 20 korisnika koji izražavaju zahvalnost i pohvale za ovaj projekat, te da postoji izražena potreba da njegova realizacija bude nastavljena.

Domaćice su prethodno pohađale kurseve i dobile sertifikate za pomoć drugim licima.

Pavlović ističe da se vode aktivnosti da jedna domaćica u Bratuncu nastavi pružati pomoć manjem broju najugroženijih i bolesnih samaca nakon završetka projekta krajem ovog mjeseca.

Cilj ovog projekta i formiranja Lokalne akcione grupe, uz podršku agencija UN, jeste podrška poboljšanju međuopštinske saradnje i socijalne zaštite ugroženih grupa stanovništva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA