Političari o Evru: Srcem za Rusiju, mozgom za Njemačku i Španiju!

615

Evropsko fudbalsko prvenstvo u Francuskoj nezaobilazna je tema i među ovdašnjim političarima zbog čega portal Srpskacafe.com otkriva ko su njihovi najveći favoriti i za koga navijaju?

Tako član glavnog odbora SNSD-a i poznati bloger Rajko Vasić kaže da najviše voli Špance jer igraju najfudbalskije.
– Imaju tu neku filozofiju igre koja se gubi u ostalim reprezentacijama pa čak i u Brazilu. A titulu će osvojiti tim koji najduže zadrži duh kolektiva i sačuva fudbalski mentalitet uz blago dizanje forme. Pri tome, važno je da se sačuva od najezde ličnog, pojedinačnog i pozorišnog u igri, kao što to od sebe nastoji da uradi Kristijano Ronaldo – navodi Vasić.

On ističe da uz Španiju kao favorita vidi Njemačku uprkos tome što turnirski sistem takmičenja donosi iznenađenja.
– To može da bude Rusija koja je pokazala da može da se nosi sa Engleskom, ali i Hrvatska iako nema stalnost u igri – ocjenjuje Vasić.

Lider partije Ujedinjena Srpska i potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić kaže da je još rano prognozirati ko će biti šampion na Euru između tradicionalno jakih reprezentacija.
– Žao mi je što dobar tim nemaju Rusi za koje svi navijamo pa mislim da su tituli trenutno najbliže Njemačka i Španija-tvrdi Stevandić.

Dragan Čavić lider NDP kaže za Srpskacafe.com da bi bio najsrećniji kada bi pobijedila Rusija, iako taj tim, kako ističe, objektivno neće biti među pobjednicima.
– Inače, to što je najveći broj srpskih političara uz Ruse pokazuje da je ovo izborna godina. Pa da Rusija igra najlošije, svi Srbi bi rekli da navijaju za Rusiju. Da pitate Bošnjake oni bi rekli da navijaju za Tursku, Hrvati bi dali i glavu i ruku za Hrvatsku iako je pitanje da li baš stvari stoje baš tako – objašnjava Čavić i predviđa da će Nijemci biti u finalu, dok bi najveće iznenađenje prvenstva mogla da bude Belgija.

Podsjećamo, prema pisanju beogradske štampe, političari u Srbiji bi kao pobjednika Evropskog prvenstva u Španiji najradije vidjeli Rusiju. Tako za “baćuške” navijaju lider SRS Vojislav Šešelj, predsjednik SPS Ivica Dačić ali i predsjednik SNP Nenad Popović dok je prvi čovjek Jedistvene Srbije Dragan Marković Palma za Španiju ili Francusku.

B. Rečević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA