Policajac i penzioner savladali pljačkaša

991

 

Perica M. (55) rodom iz Vareša uhapšen je danas nakon što je pod prijetnjom pištoljem opljačkao “Poštu Srpske” u ulici Jug Bogdana u banjalučkom naselju Starčevica!

Razbojnik je nakon pljačke krenuo da bježi prema benzinskoj pumpi “Nešković petrol” gdje ga je uočio policajac, koji se tu slučajno zatekao. Policajac je odmah krenuo za razbojnikom, a u pomoć mu je priskočio i jedan penzioner i zajedničkim snagama uspjeli su da savladaju i uhapse razbojnika. Srećom, tom prilikom niko nije povrijeđen.

– Pljačka se dogodila oko 13 časova. Razbojnik, koji je na glavi nosio motociklističku kacigu, upao je u poslovnicu pošte u kojoj se zateklo nekoliko radnika, ali i klijenata pošte. Po ulasku razbojnik je u radnicu za šalterom uperio pištolj i pod prijetnjom da će pucati tražio je novac – kaže jedan od očevidaca pljačke.

kaciga starčevica pljačka pošte

U strahu za svoju bezbjednost radnica mu je iz kase dala određeni iznos novca i razbojnik je pješice krenuo da bježi. Međutim, čim je izašao iz pošte radnici su počeli da viču i dozivaju pomoć. To je čuo policajac, koji se zatekao u blizini, i odmah je reagovao. Razbojnik je pokušao pokušao da pobjegne, ali je nakon dramatične borbe savladan i uhapšen.

Na licu mjesta nalazi se kriminalistička policija CJB Banjaluka koja vrši uviđaj. Nezvanično saznajemo da je Perica M. od ranije poznat policiji i da se i ranije dovodio u vezu sa više teških razbojništava.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA