Plastičnim pištoljem opljačkao poštu!

837

Okružno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Perici Markoviću (55) iz Vareša, koji je juče uhapšen nakon pljačke “Pošte Srpske” u banjalučkom naselju Starčevica.

Kako je potvrđeno u policiji istragom je utvrđeno da je Marković iz pošte ukrao 1.820 maraka koje su prilikom hapšenja kod njega pronađene. Utvrđeno je i da je razbojništvo izvršio plastičnim pištoljem, što mu tokom suđenja može biti uzeto kao olakšavajuća okolnost.

– Nakon saslušanja tužilac je predložio da se osumnjičenom odredi jednomjesečni pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao iz zbog bojazni da ponoviti krivično djelo – rekla je portparol banjalučkog Okružnog tužilaštva Maja Đaković Vidović.

Podjsetimo, Marković je uhapšen samo minut nakon pljačke. Nakon što je pokupio plijen on je krenuo da bježi prema benzinskoj pumpi “Nešković petrol”, a radnici pošte počeli su da dozivaju pomoć. Njihove povike čuli su policajac i jedan penzioner koji su krenuli za pljačkašem. Snalažljivi penzioner nogom je sapleo razbojnika, koji je pao i ubrzo je savladan i uhapšen.

Prilikom hapšenja kod Markovića je pronađen ukradeni novac, kao i pištolj koji je koristio u pljački. Ubrzo je sproveden na kriminalističku obradu, a provjerom identiteta utvrđeno je da se radi o starom policijskom znancu koji ima bogat kriminalni dosije.

MUP RS osumnjičio ga je za pljačku 165 000 KM iz “Kristal banke” u Derventi koja se dogdila u junu 2003. godine. Šest godina Marković je bio u bjekstvu i na osnovu potjernice uhapšen je u Budvi i 2009. godine je izručen pravosuđu BiH. Pljačku je izvršio zajedno sa još dva lica, a tu grupu MUP RS teretio je i za pljačku 3 000 KM iz “Nove Banjalučke banke” u martu 2002., te za razbojništva u Razvojnoj banci u Laktašima i Čelincu iz kojih su ukrali 390 000 KM.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA