Pavić: Najavljeni protest je zloupotreba građana

666

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić ocijenio je da stranke članice Saveza za promjene, najavljenim protestima pokazuju da su spremne da upotrijebe i zloupotrijebe građane da bi došli do nekog cilja, te da je sigurno da one ne mogu biti faktor stabilnosti, nego nestabilnosti.

– Ovo što organizuju je ono što ja nikad nisam želio da se u Prijedoru desi, a to je podjela građana Prijedora na dvije strane i sukobi građana, rekao je Pavić na konferenciji za novinare u Prijedoru, podsjećajući da stranke iz Saveza za promjene zajedno imaju šest od 31 odbornika u Skupštini grada Prijedora i da je to manje od 20 odsto podrške građana.

On je naveo da je za najavu protesta saznao iz medija i da nije iznenađen, jer pojedini ljudi ne biraju sredstva da dođu na vlast, dodajući da on lično nikad ne bi zloupotrijebio svoj grad da postigne politički cilj.

– Ja bih im sve to oprostio, ali neka mi odgovore kako je od 2000. do 2004. propao “Celpak” kad su oni bili na vlasti, a nije bilo ni rata ni ratnih dejstava, te kad je sa 2.000-3.000 zaposlenih spao na to da i danas skupljaju otpadni materijal po firmi”, kaže Pavić.

On je pozvao članice Saveza za promjene da u Prijedoru protestuju “na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali”, navodeći da se, kad su bili na vlasti, nisu zauzeli da Prijedor dobije nijednu instituciju republičkog nivoa.

– Remetiti miran život u Prijedor radi političkih interesa ili interesa njihovih stranaka u centrali, to je neprimjereno. Ostajem principijelno, kao i kod svih protesta, mitinga i antimitinga, da to nije način rješavanja problema. Uskoro će izbori, raspisani su, pa neka pokažu svoju snagu, poručio je Pavić.

On je podsjetio da su, prema aktima lokalne zajednice, gradski stadion i Trg majora Zorana Karlice lokacije predviđene za proteste, ističući da neće braniti rad lokala, rad trgovina niti točenje alkohola.

– Ko to ima pravo da remeti miran život u našem gradu radi svojih kratkoročnih političkih interesa? U Prijedoru će sve raditi normalno, a onaj ko organizuje neka se pobrine i neka snosi odgovornost za to što organizuje, dodao je Pavić.

On je naglasio da je današnju konferenciju za novinare održao prvenstveno kao gradonačelnik, a kao predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) najavio je da će se DNS o odluci Vlade Republike Srpske o privatizaciji Rudnika željezne rude (RŽR) “Ljubija” izjasniti kad ta odluka bude pred Narodnom skupštinom Srpske.

Podsjećamo, Savez za promjene najavio je juče da će u četvrtak, 9. juna, u Prijedoru organizovati mirne proteste zbog najave vlasti o prodaji državnog dijela kapitala u RŽR “Ljubija”.

Vezane vijeti:

Protesti u četvrtak u Prijedoru

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA