Pao u provaliju duboku 300 metara

1967

Mile Mitrić (30) iz Šipova poginuo je juče u selu Strojice kod Šipova kada je tokom održavanja spasovdanskog zbora pao u provaliju duboku oko 300 metara.

Mitrić je bio gost na ručku, koji su organizovali nekadašnji NBA košarkaš i reprezentativac Srbije Darko Miličić i njegov otac Milorad Miličić. Mještani kažu da je Mitrić bio pod dejstvom alkohola i oko 18 časova otišao je iz šatora da mokri i više se nije vratio. Njegovo tijelo pronađeno je tek jutros oko pet časova i pretpostavlja se da se okliznuo i survao niz provaliju.

Uviđaj je izvršila kriminalistička policija, ali dežurni mrtvozornik nije mogao da se izjasni šta je uzrok smrti, pa je naloženo da se tijelo preveze u Zavod za sudsku medicinu RS gdje će sutra biti urađena obdukcija.
– Prvi rezultati uviđaja ukazuju da je riječ o nesrećnom slučaju, ali više detalja znaće se nakon obdukcije – rekao je izvor blizak istrazi.

Mještani Strojice u šoku kažu da niko nije ni znao da se dogodila tragedija, sve dok jutros nije pronađeno Mitrićevo tijelo. Oni pojašnjavaju da se u crkvenom dvorištu na Spasovdan tradicionalno održava ručak, koji svake godine organizuje druga porodica. Ove godine domaćini su bili Darko Miličić i njegov otac.

– Svi smo bili na zboru, družili se, pili. Mile je bio pod šatorom i oko 18 časova je nestao. U prvi mah niko na to nije obraćao pažnju, jer smo mislili da je otišao kući. Međutim, kući se nije vratio i tek nekoliko sati kasnije krenuli smo da ga tražimo. Nažalost, pronašli smo ga mrtvog u provaliji – rekao je mještanin koji nije želio da mu pominjemo ime. Mile Mitrić radio je kao trgovac u jednoj prodavnici u Šipovu i nije bio oženjen.

O. M.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA