Paklena mašina – 15 litara na minut u punoj brzini? (VIDEO)

743

Nagurati motor torpednog čamca iz ratnih rezervi u osmolitarsku Bentley šasiju, možda ne zvuči kao najsenzibilniji plan…

Ali, posmatranje ove stvari kako urla, bljuje vatru i trese samu sebe, može odmah zakucati taj osjećaj nazad u vas snagom svojih 3,5 litarskih klipova. Legenda kaže da je ovu zvijer nekada posjedovao Lemmy Kilmister iz Motorhaeda. Packard-Bentley koga imate priliku da vidite je još poznat i kao Mavis, dok je automobil sam po sebi toliko asocijalan, da je veoma težko zamisliti ga kako se bezbrižno kreće ulicama Londona.

Međutim, Chris Williams predstavlja čovjeka koji bi trebao da dobije sve zasluge za konstruisanje ovog Mavis modela. On nije toliko star koliko izgleda, iako njegovi dijelovi jesu. Ovaj nevjerovatni automobil je zvanično završen 2010.godine, u veoma zabavnom putnom testiranju kome su prisustvovali čak i neki Engleski mediji. Čudovište je super napajano i posjeduje 24 izduvne cijevi zahvaljujući dualnom dizajnu izduvne grane.

Williams misli da njegova mašina razvija oko 1.500ks, ali mnogo značajniju cifru predstavlja njegova potrošnja, koja iznosi zastrašujućih 15 litara u minuti pri punoj brzini.

Naravno da ovaj suludi projekat ide kao pakao, ali zaustavljanje i okretanje predstavljaju sasvim drugu priču. Koga briga. Dovoljno je da samo jednom čujete ovaj automobil u potpunom mraku, i biće vam odmah jasno o kakvoj je aždaji riječ.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA