Otvorena manifestacija „Teslićko ljeto“! (VIDEO)

1234

Igrom i pjesmom članova teslićkog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ i novooformiranog kulturno umjetničkog društva „Dušan Stanković“ iz Čečave otvorena je manifestacija „Teslićko ljeto“.

Mladost i iskustvo smjenjivali su se tokom jedočasovnog programa na ljetnoj pozornici u Gradskom parku pred velikim brojem okupljenih Teslićana.

Član SPKD „Prosvjeta“ Dragana Đukić kaže da su članovi folklornih društava dali su sve od sebe kako bi publika zaista uživala u njihovom nastupu.

-Sahodali smo čitavu Srbij kroz pjesmu i igru. Iako možda neki nisu posjetili neke krajeve mi smo ih svojom igrom i pjesmom proveli kroz sve krajeve Srbije, kao i Bosne i naše okoline, kaže Dragana.

Ovo je tek prvi u nizu događaja pod okriljem manifestacije Teslićko ljeto. Pored onih tradicionalnih kao što su Ovnovijada, Cicvarijada, Fišijada, biće organizovan i veliki broj koncerata na otvorenom kao i drugih kulturno – sportskih događaja.

U opštinskoj Turističkoj organizaciji kažu da će se potruditi kako bi sadržaj bio prilagođen za sve generacije.

– Prije svega cilj nam je da zabavimo naše sugrađane, da nam dođe što više turista u naš grad i da se uključe u naše manifestacije te povećaju broj noćenja što je primarni cilj Turističke organizacije, rekao je za ELTA TV direktor Turističke organizacije opštine Teslić Siniša Božić.

Predsjednik SPKD „Prosvjeta“ Živko Petrović Kiko ističe da je njegovo društvo imalo čast otvoriti ovu manifestaciju, a sa Turističkom organizacijom i u narednom periodu radiće na što bogatijem sadržaju „Teslićkog ljeta“.

– Nadam se da će i ovo turističko ljeto da protekne kao i prehodna dva, da bude sadržajno, bogato i da će građani uživati u lijepim događajima, kako u parku, tako i u kino sali, gradskoj plaži i drugim mjestima, priča Petrović.

Teslićko ljeto trajaće naredna dva mjeseca. Zatvaranje manifestacije očekuje se krajem avgusta kada će biti održana i tradicionalna privredno – turistička manifestacija Ovnovijada na Vučjoj planini.

Biljana Stokić/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA