Otvorena izložba članova “Rizbe” (VIDEO)

727

U velikoj galeriji Kulturnog centra u Trebinju otvorena je izložba „Vizuelni identitet Rizbe“ autora Slobodana Vukićevića, a u maloj postavka “Arheološka istraživanja“ – grupni rad članova Udruženja likovnih stvaralaca “Rizba”, diplomaca Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Radivoj Milić akademdki grafičar iz Trebinja kaže da je ovo drugi projekat Rizbe” nakon prošlogodišnje “Art Kozare”.

– Ovo je drugi projekat Rizbe koji je počeo u avgustu prošle godine na “Art Kozari”, labarotoriji umjetnosti u prirodi, gdje smo učestvovali sa jednom idejom arheoloških istraživanja – rekao je Milić.

Od samih letaka, koji promovišu izložbu do postavki, sve je oslikano u jednom modernističkom duhu i arheološkom pristupu stvari. “Rizba” postoji od maja prošle godine, a cilj joj je da otvori prostor za mlade umjetnike da stvaraju i realizuju svoje kreativne ideje.

Sve što su radili na Kozari, ovom izložbom i uskoro knjigom koju će izdati, zaokružiće svoja umjetnička istraživanja. Na ovoj izložbe priključio im se i njihov nekadašnji profesor Slobodan Vukićević, koji kaže da su njegovi radovi proistekli iz naziva Udruženja “Rizba”.

Izložbu je posjetio i Ilija Šoškić, priznati avangardni svjetski umjetnik, koji živi u Italiji. Kaže da je letimično pregledao izložbu, još uvijek nije spoznao kontekst, kako bi sagledao koncepciju radova.

– Vidim da je forma precizna, još nisam razgovarao sa Slobodanom, ali mislim da je izložba na prvi pogled vrlo interesantna, vjerovatno još bolja – rekao je Šoškić.

Udruženje “Rizba” okuplja diplomce trebinjske ALU Nevenu Kosović, Mirjanu Kodžo, Milicu Lojović, Miloša Vučićevića i Radivoja Milića. Izložba je u Galeriji Kulturnog centra otvorenaj je do 20. juna.

Nebojša Kolak/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA