Otkrivena velika tajna porodice Hitler

824

Adolf Hitler imao je mlađeg brata sa posebnim potrebama, tvrdi jedan njemački istoričar.

Dugo se smatralo da je Adolf rođen kao četvrto dijete u porodici sa šestoro potomaka, ali novi dokumenti pokazuju da je zapravo bio treći.

Oto Hitler rođen je tri godine poslije Adolfa, ali je umro od hidrocefalusa, otoka mozga, poslije samo nedjelju dana života.

Roditelji nacističkog lidera Klara i Alojz imali su Gustava, Idu, Adolfa, Ota, Edmunda i Paulu, ali je samo dvoje doživjelo odraslo doba.

Gustav i Ida umrli su od difterije kao djeca i to pre Adolfovog rođenja, dok je Edmund umro od boginja u šestoj godini.

Sve dosad, mislilo se da je Oto rođen i umro 1887, dvije godine prije Adolfovog rođenja 20. aprila 1889. i to na osnovu intervjua sa najmlađom Hitlerovom sestrom Paulom iz 1945.

Međutim, novi podaci iz austrijskog grada Braunau na Inu u kom je Hitler rođen, pokazuju da je on bio treće dijete u porodici.

Do tog otkrića došao je njemački istoričar Florijan Kotanko, koji je istraživao rodoslov porodice Hitler.

– Zaključak mnogih Hitlerovih biografa o Adolfovom mentalnom razvoju, koji je navodno imao posebnu pažnju svoje majke Klare, kao jedino preživjelo dijete nakon smrti troje braće i sestara, više ne drži vodu. Kako se trogodišnji Adolf Hitler nosio sa rođenjem i smrću brata?, pita se istoričar.

Među drugim otvorenim pitanjima je i da li je Hitler bio svjestan bratovog stanja i da li je to uticalo na njegovu ličnost.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA