Oštetio firmu za 112.000 evra

498

Službenici crnogorske policije podnijeli su danas krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora hercegnovskog “Vodovoda” čiji su inicijali Z.Š. /62/ zbog sumnje da je za vrijeme obavljanja te funkcije, zloupotrebom službenog položaja oštetio to javno preduzeće za 112.000 evra.

Z.Š. je osumnjičen da je u junu 2008. godine donio i potpisao odluku kojom je za 14 zaposlenih u JP “Vodovod i kanalizacija” dodijeljen kredit od po 8.000 evra radi rješavanja stambenog pitanja, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

“On, međutim, nije bio ovlašćen da donese takvu odluku jer, shodno Pravilniku o rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u tom preduzeću, takvu odluku je mogla donijeti samo Komisija za stambene odnose, i to nakon sprovedenog konkursa koji se raspisuje na osnovu odluke Upravnog odbora preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Z.Š. je, sumnja se, u 2011. godini donio dvije odluke kojima je određeno da se osobama koje su dobile kredite, kao i drugim radnicima koji su prethodno dobili kredite na osnovu konkursa, na ime otplate od ličnog dohotka odbija po 10 evra mjesečno.

“Osumnjičeni Z.Š. je ovim radnjama, sumnja se, prekoračio granice svog službenog ovlašćenja, čime je pribavio korist zaposlenima koji su dobili kredite, a nanio materijalnu štetu JP `Vodovod i kanalizacija` Herceg Novi, u iznosu ne manjem od 112.000 evra”, rekli su iz policije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA