Orešković ne namjerava da odstupi

503

Na vrlo neuobičajnoj konferenciji za novinare, Orešković je ponovio da će podršku tražiti u Saboru, koji ga je i izabrao, a posebno zbog optužbi izrečenih na njegov račun za koje kaže da su lažne.

– Radi časti i institucije premijera ne bojim se da se vratim u Sabor i odbranih se od teških laži i optužbi – rekao je Orešković.

Orešković je, naime, uvjeren da ova vlada ima legitimitet da tu nema ničeg spornog da u ime Hrvatske potpisuje ugovore, kao što je današnji sa kanadskom firmom o istraživanju nafte u Slavoniji.

Na uporna pitanja novinara kako misli dau Saboru ide protiv stranke koja ga je dovela na vlast, kao i činjenice da je istraživanje okazalo 70 odsto građana traži nove izbore, Orešković, kome je očevidno bilo veoma neprijatno da odgovara na novinarska pitanja, je odgovarao da je Sabor taj koji će odlučiti da li će biti novih izbora, a ne on.

Upitan da komentariše optužbe HDZ-a da je politizovao tajnu službu i da je lobirao u Evropskoj narodnoj partiji, Orešković je to negirao rekavši da o tome o čemu je razgovarao u SOA znaju predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i on, a tiče se bezbjednosti.
Napomenu je i da je razgovor tajna, te da o tome ne može da priča.

– Јa i predsjednica smo u konstantnom kontaktu. Tu nema nikakve opasnosti došao sam da se bavim ekonomijom. Dovoljno sam informisan šta se događa u zemlji ne samo ja, već i predsjednica. Da sam politizovao SOA je čist spin – rekao je Orešković.

Aktuelni premijer je priznao da se sa svojim prvim potpredsjednikom Tomislavom Karamarkom nije dugo čuo i da nije dugo komunicirao.
On je ponovio da je zbog toga i tražio ostavku obojice potpredsjednika podnesu ostavke – Karamarko i Božo Petrov lider Mosta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA