Opremanje Sjevernog krila bolnice na zimu

879

Opremanje Sjevernog krila banjalučke bolnice počeće na zimu, reako je Mirko Stanetić direktor ove ustanove. On kaže da će građevinski poslovi biti gotovi do jeseni da bi se konačno unutrašnje opremanje počelo na zimu.

– Izgradnja Sjevernog krila bolničkog kompleksa banjalučke bolnice u kojoj će biti smještena sterilizacija, patologija, krevetne stanice, urgentna medicina, intenzivna njega i operacioni blok teku dobro. U centralnom bloku je planirano da se početkom oktobra četvrti i peti sprat spuste na prvi i drugi. Nekadašnji šesti sprat će takođe da krene sa renoviranjem. Ovo neće dovesri do povećanja broja kreveta, već do bolje opremljenosti pošto će od sada sobe biti samo jednokrevetne i dvokrevetne, opremljene kupatilima i električnim krevetima. Ovo će značajno da popravi uslove ležanja u bolnici jer ih sada u sobama leži po deset – kaže Stanetić.

On kaže da je tako u Klinici za plućne bolesti po šest do deset pacijentata i da jedva čekaju da počnu da se liječe na boljem mjestu. Stanetić kaže da je pomak i popravljanje uslova u liječenju već vidljivo, ali da to ne znači da je urađeno sve zato što žele da se kompletan sistem obnovi i popravi.
– Mi pod rekonstrukcijom ne vidimo samo građevinske, već i organizacione promjene. Radimo stalne edukacije osoblja i naviknuti ih da radimo zajedno a ne u paralelnim sistemima – rekao je Stanetić.

Srpskacafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA