Održan koncert mladog gitariste Srđana Lučića (VIDEO)

697

U Istočnom Sarajevu su u toku Duhovske svečanosti, a od ove godine umjetnički program traje nekoliko dana. Danas je koncert održao mladi gitarista Srđan Lučić, učenik generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje.

Srđan Lučić ove godine završio je osnovnu muzičku školu sa najvišim ocjenama. Imao je do sada nekoliko samostalnih nastupa, a planira nastaviti sa muzičkim obrazovanjem i u srednjoj školi. Srđan kaže da mu je velika čast održati koncert u okviru Duhovskih svečanosti, koje organizuju Srpska Pravoslavna Crkvena opština i Parohija Kotoračka u Dobrinji.

– Završio sam sa odličnim uspjehom dobitnik sam Vukove diplome u muzičkoj školi. Završio sam u klasi profesora Mira Mitrovića i izabran sam za učenika generacije. Velika mi je čast što danas imam solistički koncert i što time nastupam na Duhovskim svečanostima ove godine – izjavio je učenik generacije Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Srđan Lučić.

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama Duhovskim svečanostima se svake godine obilježava praznik Duhovi ili pedesetnica. Od ove godine se uoči praznika organizuje svečana akademija.

– Mi imamo jednu grupu vjernika koji dolaze i upotpunjavaju naše programe, ali ove godine, rekao bih da su oni zadovoljni novinama koje smo uveli. Tako da, samim tim, i ja sam veoma zadovoljan – rekao je jerej Vidak Vujadinović.

U okviru Duhovskih svečanosti nastupilo je nekoliko muzičkih sastava, te etno grupa kulturno-umjetničkih društava. Izvorne pjevačke grupe i guslari, takođe su dio programa, a svoje umijeće ove godine u okviru turnira pokazuju i šahisti.

Mira Kostović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA