Odbojkaši Srbije: “Za dlaku” smo izbjegli napad u Istanbulu

606

Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće večeras u 19.50 sati po srednjeevropskom vremenu iz Istanbula za Teheran, saopštio je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Srpski tim stići će u Teheran sutra oko četiri ujutro po srednjeevropskom vremenu i tako završiti trodnevno putovanje iz Beograda do glavnog grada Irana.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da su svi u ekipi svjesni tragedije koja se desila u Istanbulu i poručio da će ekipa, uprkos svemu, biti spremna za turnir Svjetske lige u Teheranu.

– Velika tragedija sigurno. Na svu sreću ništa se ozbiljno nije desilo nama i mi, koliko god da je ovo strašna tragedija, moramo svu našu koncentraciju i misli da usmjerimo ka turniru u Teheranu. Nadam se da će ostatak puta proći u normalnom stanju i da ćemo od sutra praktično biti u punom pogonu za predstojeće utakmice – izjavio je Grbić.

Prema njegovim riječima, srpski reprezentativci su “dovoljno svjesni, pametni i zreli da znaju kakva je bila situacija i šta se desilo”.

– Mislim da jedan, dva treninga neće mnogo promijeniti stvari. Mi smo stvarno dosta toga odradili, ovo nam apsolutno neće poremetiti pripremu za završni turnir. Izgubili smo možda jedan trening, koji bi bio oporavljajućeg karaktera – istakao je Grbić.

Kapiten Dragan Stanković smatra da je poslije svega bilo čudno što je uopšte dozvoljeno avionima da sleću u Istanbul poslije napada.

– Bili smo bezbjedni što smo ostali u avionu, na sred piste, tako da smo bili daleko od mjesta događaja. Poslije kada smo vidjeli šta se dogodilo, jer smo prošli bukvalno pored tog mjesta, vidjeli smo da smo ‘za dlaku’ izbjegli to što se desilo. Nadam se da ćemo u drugom dijelu dana uspjeti da poletimo i da ćemo stići u Iran. Svu snagu i energiju usmjeravamo na naredne tri utakmice i one su u ovom trenutku najbitnije – poručio je Stanković.

Reprezentativac Srbije Nikola Rosić takođe smatra da će ekipa uspjeti da se “izdigne iznad situacije”.

– U samom avionu smo sve podnijeli u dobroj atmosferi, smireno i pozitivno. Međutim, kasnije kada smo prolazili kroz aerodrom i kada su nas sprovodili do autobusa koji nas je vozio u hotel, bilo je zastrašujuće vidjeti sve to jer smo bili blizu mjesta događaja. Mene je lično uhvatilo neko razmišljanje kad se sve smirilo, vraćale su se neke scene, ali mislim da ćemo uspjeti da se izdignemo iznad toga i koncentrišemo se na utakmice koje nas čekaju u Iranu – rekao je Rosić.

Tim menadžer reprezentacije Laslo Lukač rekao je da je, bez dileme, ovaj put najteži i zaista karakterističan.

– Nikad se do sada nije desilo da zbog nevremena ne poletimo i da let bude otkazan. Imali smo cijeli dan problema da sredimo novi dolazak u Teheran, međutim drugu noć smo imali ovaj napad, koji je zaista tragičan za turski narod i za cijeli svijet. Ono što me raduje je da da sam imao veliku podršku svih članova naše ekspedicije koja broji 22 člana. Imali smo i pomoć konzula Zorana Markovića, kao i veliku podršku Turkiš Erlajnsa, koji je u ovoj haotičnoj situaciji odradio posao kako treba – poručio je Lukač.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA