Očekuju značajnu dobit od prodaje nekretnina DKP-a SFRJ

762

U dosadašnjem procesu raspodjele imovine diplomatsko-konzularnih predstavništava /DKP/ bivše SFRJ, BiH je dobila vrijednu imovinu, a u predstojećem procesu prodaje očekuje značajnu dobit zbog tržišnih cijena nekretnina, navodi se u informaciji koju je danas usvojio Savjet ministara BiH.

Savjet ministara BiH usvojio je Informaciju Ministarstva inostranih poslova BiH o sastanku Zajedničke komisije po pitanjima iz Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Na 17. sastanku Zajedničke komisije, koji je započet 9. februara u Skoplju, a završen 4. i 5. aprila, usvojena je i potpisana Rezolucija, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora i Ministarstvo inostranih poslova zaduženi su da u što kraćem roku osiguraju preduslove i organizuju sastanak Ekspertske grupe za raspodjelu umjetničkih djela bivše SFRJ.

Ministarstvo finansija i trezora će sačiniti i Savjetu ministara dostaviti prijedloge odluka o zajedničkoj prodaji objekata koji su na osnovu Rezolucije Zajedničkog komiteta iz 2006. godine određeni za prodaju.

Riječ je o stalnoj misiji pri UN u NJujorku, rezidencijalnom stanu u NJujorku, ambasadi u Bonu, ambasadi i rezidenciji u Tokiju i ambasadi i rezidenciji u Bernu.

Usvojena je i Informacija o provođenju Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ i realizaciji zaključka Savjeta ministara BiH koja se odnosi na razgraničenje zemljišta na kompleksu bivše SFRJ u Ankari i preuzimanje objekta Ambasade bivše SFRJ u Ankari.

Ministarstvo inostranih poslova zaduženo je da izvrši knjiženje imovine u vlasništvo BiH i da sa Ministarstvom inostranih poslova Srbije dogovori iznos i način naplate obaveza po osnovu korištenja objekta počev od 1. januara 2012. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA