Objavljen program 20. Sarajevo Jazz Festa

637

Objavljen je kompletan program 20. jubilarnog izdanja međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo, a počela je i prodaja early bird ulaznica za koncerte koji će u okviru festivala biti održani od 2. do 6. novembra ove godine.

Ljubitelji muzike u prvoj sedmici novembra imaće priliku pogledati više od 30 nastupa različitih internacionalnih ansambala koje čine brojni značajni muzičari našeg vremena uključujući i umjetnike novije generacije, uz nove prateće programe i posebne programe za djecu te klupski program i Music Meeting, regionalni edukativni program za mlade muzičare.

Koncerti Jazz Festa održavat će se na različitim lokacijama: u Bosanskom kulturnom centru, Pozorištu mladih te Gradskoj vijećnici u kojoj će biti organizirana serija ponoćnih i popodnevnih koncerata, kao i predavanja i radionice.

Jazz Fest se i u svom jubilarnom izdanju potvrđuje kao “najveći mali festival na svijetu” koji će atraktivnim programom predstaviti vrhunske umjetnike i njihove aktuelne projekte.

Ove godine posjetioci Jazz Festa će svaku večer imati priliku pogledati veći broj koncerata za cijenu jedne ulaznice, koje će tokom narednih 15 dana biti prodavane po popularnim “early bird” cijenama od 18 do 28 KM, dok će dnevna ulaznica za sarajevski maraton Johna Zorna kojeg će činiti nastupi 12 ansambala, iznositi 62KM.

Televizijske kuće Mezzo i ARTE snimaće čak 17 koncerata Jazz Festa čije će emitovanje, nakon festivala, moći pratiti više od 150 miliona domaćinstava širom svijeta. Ovogodišnji festival bit će i mjesto susreta brojnih profesionalaca, promotera i novinara.

Objavljena je i nova stranica Jazz Festa gdje možete saznati detaljan program i kupiti ulaznice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA