Održana Svečana akademija “Nikola Tesla: Vrijeme i prostor” (FOTO)

948
BANjALUKA, 29. JUNA /SRNA/ - Svečanoj akademiji "Nikola Tesla: Vrijeme i prostor" prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, te konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić.

U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je održana Svečana akademija “Nikola Tesla: Vrijeme i prostor”, čime je obilježeno 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Otvarajući Svečanu akademiju, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je da je “Tesla bio i jest svijet za sebe, čovjek izvan vremena i za sva vremena”.

BANjALUKA, 29. JUNA /SRNA/ - Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je da je "Tesla bio i jest svijet za sebe, čovjek izvan vremena i za sva vremena".
BANjALUKA, 29. JUNA /SRNA/ – Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je da je “Tesla bio i jest svijet za sebe, čovjek izvan vremena i za sva vremena”.

Kuzmanović je rekao da je “Teslino svako vrijeme ono u 19, 20. i 21. vijeku” , ističući da je uvjeren da će to biti i dalje.

– Sve za druge, ali malo za sebe. Uzimajući i koristeći to što nam je dao, svijet je preuzeo obavezu koju moramo izvršiti, a to je da se čuvamo Tesline tekovine, da ne budu zloupotrebljavane i da Tesli odajemo počasti – zaključio je Kuzmanović.

Svečanoj akademiji prisustvovali su ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić, te konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci Radoslav Ilić.

BANjALUKA, 29. JUNA /SRNA/ – U Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je održana svečana akademija “Nikola Tesla: Vrijeme i prostor”, čime je obilježeno 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Akademiji su prisustvovali i akademici Dragoljub Mirjanić i Zoran Rajilić, ugledni naučni i javni radnici iz oblasti kulture.

Nakon Svečane akademije otvorena je izložba “Nikola Tesla: Vrijeme i prostor” u Galeriji ANURS.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA