Obama: Moguće da je ID napala “Ataturk”

492

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je da bi iza trostrukog napada na aerodrom u Istanbulu u kojem je stradalo više od 40 osoba, mogli da budu džihadisti ID.

Turski premijer Binali Jildirim je takođe pomenuo tu mogućnost poslije prvih izvještaja o napadu na međunarodni aerodrom u kojem je povrijeđeno gotovo 240 ljudi.

– To pokazuje da te brutalne organizacije nemaju ništa da ponude osim ubijanja nevinih ljudi – rekao je Obama u Otavi gde učestvuje na samitu predsjednika država i vlada zemalja Sjeverne Amerike.

Predsjednik SAD danas je u telefonskom razgovoru s kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom ponudio pomoć SAD Turskoj poslije napada.

– Obama je predložio pomoć Turskoj kojoj je neophodna tokom istrage o napadu kao i za jačanje mera bezbjednosti u cijeloj zemlji – rekao je portparol Bele kuće Džon Irnest.

Broj žrtava napada u Istanbulu dostigao je 41, saopštili su u sredu gradski zvaničnici dodajući da je u samoubilačakom napadu na međunarodnom aerodromu “Ataturk” povrijeđeno 239 ljudi.

Turska je proglasila nacionalni dan žalosti. Aerodrom je poslije napada otvoren, a vazdušni saobraćaj je normalizovan.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA