Nova Facebook prevara se širi

686

Korisnici Facebooka masovno dijele upozorenje da su skoro svi nalozi hakovani i nude savjet kako izbjeći novu prevaru koja se zove Facebook Cloning.

Ukoliko primjetite bezbjednosno upozorenje na ovoj društvenoj mreži o “prevarantskoj” taktici koja se zove Facebook Cloning, evo o čemu je riječ.

Cloning je zlonamjerna taktika u kojoj se vaše dostupne informacije i fotografije preuzimaju sa vašeg Facebook naloga i koriste za kreiranje novog profila sa vašim imenom.

Ipak, informacija da su svi nalozi hakovani nije sasvim tačna jer osobe koje “kloniraju” vaše informacije i fotorgafije to rade samo sa onim koje su javne. Tako da se ne može reći da je to slučaj klasičnog hakovanja.

Međutim, prevaranti mogu da koriste vaš duplirani nalog i stupe u kontakt sa vašim prijateljima (koji će misliti da razgovaraju sa vama).

Najbolji način da spriječite mogućnost kloniranja vašeg naloga jeste da u podešavanjima privatnosti sve informacije i fotografije označite kao privatne i namjestite da ne mogu da ih vide osobe koje ne poznajete.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA