Novi ultimatum Petrova: Ili se postrojite ili izbori

618

Lider Most, manje članice vladajuće koalicije, Božo Petrov postavio je novi ultimatum HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji.

Ultimatum glasi – ili da konačno okončaju krizu Vlade tako što će u naredna 24, 48 ili 72 sata postrojiti tih 76 zastupnika za koje, tvrdi, da ih imaju ili da predlože novog potpredsjednika u vladu ili novi izbori.

Petrov je u izjavi novinarima ispred Banskih dvora rekao da ne pristaje ni na kakve ponude šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, da nema namjeru da podnese ostavku.

Naprotiv, on smatra i očekuje da Karamarko što prije podnese ostavku, a da HDZ u aktuelnu vladu predloži novog potpredsjednika kako bi, kako je rekao, vlada nastavila normalno da radi.

– Ovo nije HDZ, ovo je skup pojedinaca koji su stavili lični interes ispred svih drugih interesa”, rekao je Petrov.

Prema njegovim rečima, HDZ ima dve opcije da konačno “postroji” 76 saborskih zastupnika, da ponude novog prvog potredsednika ili – novi izbori.

– Namamo o čemu da razgovaramo jer cijela situacija je nastala zbog jedne afere i političke neodgovornosti Karamarka – rekao je.

Bio je kaže i sam spreman da “stavi glavu na tacnu” i podnese ostavku, iako mu sada nije jasno zašto bi on to uopšte učinio.

– Oni moraju prestati sa sapunicom. Na iskustvu Zorana Milanovića morali su naučiti da Most nije na prodaju.

Upitan za premijera Tihomira Oreškovića, Petrov je rekao da on radi u vladi i ne mislim da bi se trebalo obazirati na sve ovo.

– Nije nivo predsjednika vlade da se osvrće na tu šumu informacija i da se time bave – rekao je Petrov i pozvao HDZ i druge članove Domoljubne koalicije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA