Novi dokazi ekstremizma ministra Hasanbegovića

569

Hrvatski mediji objavljuju nove kompromitujuće fotografije ministra kulture i obrazovanja Zlatka Hasanbegovića, koje ga prikazuju kao estremistu u društvu ljubitelja ustaškog vođe Ante Pavelića.

Nakon što su objavili fotografije i tekstove Zlatka Hasanbegovića u vezi sa ustaštvom, najnovije “Novosti” donose video-snimak protesta devedesetih godina prošlog vijeka kada je dio građana tražio povratak imena Trga žrtava fašizma.

Hasanbegović je tada bio na suprotnoj strani, u desničarskim demonstrantima koji su se tome protivili – bio je u društvu poznatih ustašofila Mladena Švarca i katoličkog sveštenika

Vjekoslava Lasića, koji redovno održava mise za Antu Pavelića.

Hasanbegović je, prema pisanju “Novosti”, bio tu i 1999. godine kada su ekstremisti kamenjem, jajima, flašama i suzavcem nasrnuli na one koji su izašli na miting i kada su fizički bili napadnuti Stjepan Mesić i Vesna Pusić.

Sadašnji kontroverzni ministar kulture, bio je i na protestu 1998. godine među onima koji su dizali ruke na nacistički pozdrav, pjevali ustašku pjesmu “Evo zore, evo dana” i vikali “Za dom spremni”…

Hasanbegović potvrđuje da je devedesetih redovno išao na te proteste kao običan građanin, te da se protivio onima koji su godinama tražili povratak imena Trga žrtava fašizma, nakon što je HDZ početkom devedesetih taj trg preimenovao u Trg hrvatskih velikana.

Zapadni mediji i oni u regionu mjesecima pišu o otvorenoj podršci koju je Hasanbegović davao protivnicima atifašizma i njegovom svrstavanju uz ustaške simbole i istoriju NDH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA