Nema dogovora o Mostaru

491

Predsjednici vladajućih koalicionih stranaka u FBiH Bakir Izetbegović /SDA/, Dragan Čović /HDZ BiH/ i Fahrudin Radončić /SBB/ nisu ni danas u Sarajevu postigli dogovor o izborima u Mostaru.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je nakon sastanka da je napravljen pomak, te da su razgovori bili ozbiljni i detaljni, prenio je portal “Kliks”.

– Nažalost, nismo još došli do definitivnog rješenja. Zadužili smo stranačke delegacije da u naredna dva do tri dana probaju usaglasiti svoja gledišta, kako bi nama bilo lakše – rekao je Radončić.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović izrazio je optimizam ističući da je siguran da će ove godine u Mostaru biti održani izbori.

– Siguran sam da će u Mostaru biti održani izbori. Sutra mostarski ogranci stranaka moraju usaglasiti osnovne principe – rekao je Čović.

Na nedavno održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije usvojen nijedan od tri prijedloga političkih stranaka u vezi s izmjenama Izbornog zakona BiH koje se tiču rješavanja statusa grada Mostara.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA