Neizvjesno poskupljenje struje

628

U distriktu Brčko još je neizvjesno da li će doći do povećanja cijene električne energije i tako će biti dok se ne izjasni regulatorna komisija za električnu energiju na nivou BiH, izjavio je danas zamjenik direktora Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Majazudin Vehabović.

Vehabović je naveo da Skupština distrikta zvanično nije dostavila nikakav dopis “Komunalnom Brčko” koji se odnosi na jučerašnji zaključak kojim je ovom preduzeću naloženo da povuče zahtjev za poskupljenje struje upućen regulatornoj komisiji .

On je dodao da iz parlamenta distrikta nisu dobili zvaničan dopis da, ako struja poskupi od 1. jula, razliku u cijeni od 2,7 miliona KM preduzeće subvenioniše iz vlastitih sredstava neraspoređene dobiti.

– Ne znam zašto bismo sada povlačili svoj zahtjev upućen regulatornoj komisiji. Ona će postupiti u skladu sa zakonskim odredbama. To je institucija koja ne može dozvoliti da bilo koja elektrodistribucija ili elektroprenos posluje negativno – napomenuo je Vehabović.

Prema njegovim riječima, još se distriktu Brčko isporučuje električna energija po ubjedljivo najnižoj izlaznoj cijeni ovog energenta u cijeloj BiH.

On tvrdi da ni narednih mjeseci neće biti problema u vezi sa snabdijevanjem distrikta Brčko električnom energijom.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA