NDP kritikovao “Od Prijedora Marka”

510

Na meti kritika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) našao se poziv gradonačelnika Prijedora Marka Pavića članicama Saveza za promjene da “protestuju na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali”! Predstavnici ove stranke nazvali su Pavića “pretendentom na gruntovno i katastarsko vlasništvo nad gradom Prijedorom”.

– Ove bahate riječi “od Prijedora Marka” i dalje odzvanjaju u ušima svih onih koji ne misle kao on… ali i u ušima njegovih istomišljenika svjesnih besmislenosti ovog pogubnog, “Srbe na Srbe” stava – saopštio je danas NDP.

Oni navode da će prijedorski gradonačelnik uskoro imati mogućnost da u Narodnoj skupštini Republike Srpske demonstrira opredijeljenost da se ljubijski rudnik “sačuva od besmislene tajkunske prodaje”.

– Na takvu demonstraciju demokratske sile Marka Pavića, Savez za promjene, bio ili ne bio takozvani, neće imati primjedbe – navodi se u saopštenju koje prenosi Srna.

NDP je u današnjem saopštenju kritikovao lokalnu vlast Prijedora iako je jedini odbornik ove stranke u Skupštini grada Prijedora Dragan Dragojević – član skupštinske većine. Dragojević je u protekle četiri godine glasao za sve odluke gradonačelnika Marka Pavića i nikada u skupštinskoj sali nije uputio kritiku ni na jedan potez lokalne vlasti.

Takođe, NDP u današnjem saopštenju kao mjesto večerašnjeg protesta spominje mali gradski trg u Prijedoru, koji zvanično nema ime, a koji Prijedorčani kolokvijalno zovu Markov trg. Protesti se, međutim, ne održavaju na tom trgu nego na Trgu majora Zorana Karlice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA