Naoružan nožem prijetio vjernicima Vrbanjske džamije

1431

Ljubiša Božić (37) i Branko Pačavra (38) obojica iz Banjaluke uhapšeni su sinoć nakon što su naoružani nožem došli pred Vrbanjsku džamiju i vjernicima su prijetili da će ih poklati!

Kako saznaje “Srpskacafe” incident se dogodio sinoć oko 22.15 časova u naselju Vrbanja. Nasilnici su se u bijelom kombiju dovezli pred džamiju i Pačavra je ostao da sjedi u kombiju, dok je Božić sa nožem u rukama krenuo prema džamiji. Jedna ruka mu je bila raskrvavljena, što dodatno prestravilo oko dvadesetak vjernika, uglavnom žena i djece, koji su zatekli u džamiji u Vrbanji.

– Kombijem su se dovezli pred džamiju i jedan od njih je u raskrvavljenoj ruci nosio nož. Psovao je, vrijeđao vjernike i prijetio da će ih zaklati. Vikao je nešto u stilu: “Ovo je Lazareva zemlja, ne možete vi govoriti da nema Isusa” i slične parole – ispričao je jedan od očevidaca.

On pojašnjava da je imam zadržao Božića da ne uđe u džamiju, a nasilnik ga je tom prilikom uhvatio za vrat. U sukob se umiješao i Pačavra, koji je pokušao da smiri svog prijatelja i odgovori ga od ulaska u džamiju.

– U tom natezanju taj okrvavljeni momak je pokušavao da krvlju nešto nacrta na vratima džamije – tvrde očevici.

Vjernici su cijeli slučaj prijavili policiji, koja je vrlo brzo došla na lice mjesta i privela je oba nasilnika.

– Obojica su sprovedeni u Policijsku stanicu Obilićevo. Pačavara je odbio alkotest, a kod Božića je izmjereno 0,79 promila alkohola u krvi. Preko noći su zadržani u stanici i poslije otriježnjenja su pušteni na slobodu. Obojici je izdat prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira – potvrđeno je u CJB Banjaluka.

Nezvanično saznajemo da je Pačavra završio bogosloviju, što je dodatno šokiralo sve mještane Vrbanje.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA