Na registraciji vozila prisvojila 56000 maraka

1723

Banjalučka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Gordane Ernaut (29) iz Banjaluke, službenice Auto centra “Granolić”, zbog sumnje da je prilikom registracije vozila oštetila račun javnih prihoda Republike Srpske za 56 000 KM

Prijavom, koja je dostavljena Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, Ernautova se tereti za krivično djelo zloupotrebe povjerenja za koje je Krivičnim zakonom RS zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

U policiji navode da je prijava rezultat nastavka akcije “Uplatnica”, koja je mjesecima rađena kako bi se otkrilo gdje nestaje novac od registracije vozila u banjalučkoj regiji.

Tokom istrage došlo se do dokaza koji ukazuju da je Ernautova od klijenata preuzimala novac za registraciju vozila, ali ga nije uplaćivala na račun javnih prihoda, već zadržavala za sebe.
– Osumnjičena je od januara 2013. do avgusta 2015. godine, kao lice zaposleno za posredovanje u prodaji i registraciji vozila u jednom privatnom preduzeću, u postupku produženja registracije vozila preuzimala novac u tu svrhu, ali je data ovlaštenja zloupotrebljava tako što nije vršila uplate na račun javnih prihoda, već je novac zadržavala za sebe. Kao dokaz o izvršenoj uplati prilagala je primjerke uplatnica napisane na druga imena, firme ili fiktivne i neovjerene uplatnice – saopšteno je iz CJB Banjaluka.

U policiji navode da je Ernautova na taj nači prisvojila oko 56 000 KM. Inače, protiv nje je tužilaštvu i ranije dostavljena prijava za isti slučaj, ali je šteta tada iznosila 5 340 KM. U međuvremenu je istraga proširena i otkrivene su neovjerene uplatnice za ukupno 793 vozila koja su registrovana bez ikakve uplate!?

– Nije isključeno da je osumnjičena u tome imala pomoć pojedinih službenika CJB Banjaluka, zaposlenih na registraciji vozila, i očekujemo da će tužilaštvo tražiti proširenje istrage i na ta lica – rekao je izvor blizak istrazi.

O. MATAVULJ

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA