Na čekanju za vrtić i do 70 djece

882

Duge liste čekanja na kojima se nalazi i po 70 mališana koji čekaju svoje mjesto u vrtićima u Zvorniku, mogle bi uskoro da se isprazne, ako se ostvari najava lokalnih vlasti da se otvore novi.

Kako su nam rekli u zvorničkim vrtićima, kapaciteti su mali, a broj korisnika svake godine raste, zbog čega je otvranje novih kapaciteta imperativ. Vrtić “Naša radost” već neko vrijeme je na mukama jer ne može da primi svu djecu.

Direktor vrtića Vukomir Stanković svjestan je ovog problema koji, koji kako kaže, mora biti rješen u najkraćem roku.
– Prioritet nam je da se izgradi još jedan vrtić. Nadam se da ćemo u doglednom periodu i taj problem riješiti. Trenutno nam je na spisku čekanja od 50 do 70 djece. Nekad manje, nekad više. Nama bi zaista trebao još jedan objekat namijenjen za boravak do 100 djece – kaže Stanković.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović iznio je nekoliko prijedloga koji bi mogli rješiti ovaj problem. Tvrdi da se već sledeće godine može očekivati novi vrtić.
– Postoje dvije opcije, a mi se nadamo da će proći obije. Prva je da se stari vrtić fabrike glinice “Birač” koji je početkom rata izgubio svoju funkciju obnovi i vrati u funkciju. Samo 300 djece, starosti do šest godina imaju zapsoleni radnici Alumine. I planiramo kupovinu jednog objekta ili eventualno izgradnju ovdje u samom centru grada, odnosno u B blokovima gdje ima mnogo mladih korisnika naših usluga – kaže Stevanović.

Da jedan vrtić u Zvorniku nije dovoljan znaju i Zvorničani. Nadaju se da priča oko otvaranja nove predškolske ustanove neće ostati samo na riječima, nego da će vrtić zaista ugledati svjetlost dana.

Njegoslava Kandić/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA