Muzičari i glumci razočarani zbog Bregzita

551
Velika Britanija odlučila je da ne ide dalje evropskim putem, uprkos snažnoj kampanji za ostanak u EU.

Slavne ličnosti koje su se zalagale za to da Britanija ostane dio Evropske unije nakon saopštavanja rezultata referenduma izrazili su razočaranje na društvenim mrežama.

Јedna od najglasnijih zagovornica evropske Velike Britanije Dž. K. Rouling na Tviteru je dala “mračne” prognoze za budućnost Ostrva.

“Sada će Škotska tražiti nezavisnost. Pamtićemo Kamerona po tome što je rasturio dvije unije. To nije moralo da se desi. Mislim da nikad nisam više čeznula za magijom“, tvitovala je ona, a onda dodala: “Zbogom, UK”.

Modna ikona Aleksa Čang tvitovala je emotikon slomljenog srca i sočnu psovku. Pop zvijezda Lili Alen tokom večeri je navijala za ostanak u Uniji, ali je nakon saopštenja rezultata rekla da će Kameron otići s vlasti “kao jedan od najgorih premijera u istoriji”.

Čuveni glumac i muzičar Hju Lori, poznat po ulozi u seriji “Dr Haus” ukazao je na uticaj pada vrijednosti funte na ljubitelje fudbala koji putuju po Evropi zbog Evropskog prvenstva.

“Prva pukotina u malteru: engleski navijači plaćaće 25 funti za flašu piva već u ponedjeljak”.

I sportisti su bili šokirani, pa je igrač snukera Roni O Salivan čak izrazio želju da se seli iz zemlje. “Vrijeme je za napuštanje UK. Mislim da se ovo mjesto raspada po šavovima. Možda se preselim u Njemačku”, tvitovao je on.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA