MUP RS upozorava: Povećan broja provala i krađa u stanovima!

966

Da bi se zaštitila imovina građana tokom odlaska na odmor Ministarstvo unutrašnjih poslova redovno sprovodi akcije kojim savjetuje građane. Pored toga aktivnosti policije su pojačane u pogledu kontrole saobraćaja zbog čestih putovanja.

Od početka 2016. godine katastrofalno stanje na putevima Srpske. U 3533 saobraćajne nesreće je poginulo 55 građana. Iako je to manje nego prethodne godine, iz Ministarstva unutrašnjih poslova posebno apeluju na vozače u ovom periodu. Ljeto je i vrijeme godišnjih odmora kada se najviše putuje. S toga nigdje ne ići bez kompletnog tehničkog pregleda vozila, rekli su iz saobraćajne policije.

– Ono što je važno da će MUP nastaviti u ovim mjesecima posebno kontrolu po pitanju tehničke ispravnosti vozila pogotovo krajem osmog mjeseca, što je jako bitno jer tada kreće i škola, ali ono što je važno da vozači poštuju ograničenja brzine propisana za pojedine dionice.Posebno bi izdvojio dionicu prema Mrkonjić Gradu,Crnoj Rijeci, Karanovcu prema Banjaluci – rekao je glavni inspektor za bezbjednost saobraćaja, Goran Šmitran.

Ovo je ujedno i period povećanog broja provala i krađa u stanovima. Bezbjednost imovine se mora podići na viši nivo. Iz Uprave policije savjetuju da se prije odlaska na godišnji odmor povede računa o svim vrijednim stvarima.

– Predlažemo da sav vrijedan novac i zlatni nakit ne ostavljaju u svojim stanovima nego da to polože u sefove ili da daju rodbini ili komšijama. Takođe uraditi zaštitna ili bezbjednosna vrata jer ova vrata u stanovima u našim stanovima su slaba prepreka – istakao je načelnik jedinice Opšte policije u Uprave policije, Dragan Ćibić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske redovno sprovodi akcije zaštite imovine i bezbjednosti saobraćaja. U julu i augustu je primjećeno pojačano ugrožavanje. Zbog prevencije se strogo apeluje na građane da svaku sumnja prijave na njihov besplatni broj 122.

Jelena Bojanić/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA