Mladen TBF: Treba praviti muziku sa kojom si ti sretan

873

Grupa TBF je prije mjesec dana predstavila spot za singl „Tremor“ u čijem stvaranju su im pomogli mnogobrojni obožavaoci i njihovi kućni ljubimci. Razmišljali su dugo kako da na najbolji način i vizuelno uokvire pjesmu a potez da putem društvenih mreža uključe i ljubitelje njihove muzike, pokazao se kao odlično rješenje.

– Mozgali smo šta ćemo. Zaključak je bio da samo vizuelno predstavimo tu razigranost i veselje koje je muzički u pjesmi. I ta nam je ideja pala na pamet. Vesela igra kućnih ljubimaca. Sve skupa je ispala super akcija jer smo uključili i fanove koji su slali svoje snimke. Bilo je dosta mačaka i pasa ali bilo je i drugih životinja. Simpa je ispalo – kaže Mladen Badovinac, pjevač benda TBF.

Svoj najnoviji album „Danas sutra“ publici su predstavili prije godinu dana. Kažu, ni sami ne znaju šta je sljedeća tačka. Ali izgleda da bi to mogao biti još jedan album.

– Naša situacija sa zadnjim albumom je bila takva da smo imali potpisan ugovor na dva, a ovo je bio taj drugi u nizu. Sad bi trebali odlučiti šta ćemo dalje. Nismo ni mi još došli pameti. Ono o čemu mi sad pričamo je opet rad na albumu, na grupi pjesama, jer ima ih više. Hoćemo li to opet tako izdavati kao album ili singl po singl nismo još sigurni, objašnjava Mladen.

Kad je u pitanju muzička scena u regionu, Mladen kaže da je u zadnjih nekoliko godina došlo do određenih pomijeranja. Puno je izvođača, i svira se veći broj muzičkih pravaca što je iznenađujuće.

– Ima odmaka od nečeg standardnog. Ima dosta indie muzike, uslovno rečeno. Nije samo punk i metal. Dosta se ska muzike svira, mada su mi uzbudljivije neke druge stvari. Ne mislim da su svima kompletni albumi ludilo ali nađe se po jedna ili dvije pjesme da je zanimljiva bar – kaže Mladen.

Za mlade kolege koje od njih traže savjet imaju samo jednu poruku.

– Treba raditi. Napraviti muziku sa kojom si ti sretan. To je jedino, kratko savjetuje Mladen.

Njima je upalilo.

Jelena Milovanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA