Mišković osuđen na pet godina zatvora

796

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković osuđen je na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara (oko 65.000 evra) za pomaganje u utaji poreza.

Istom odlukom Mišković je oslobođen od optužbi da je oštetio putarska preduzeća, odnosno da je finansijskim poslovanjem izvlačio novac iz njih.

On je proglašen krivim za pomaganje sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko 320,3 miliona dinara (oko 2.600.000 evra), odnosno oko tri miliona evra.

Na ovu presudu i Mišković i tužilaštvo za organizovani kriminal imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Sudija Maja Ilić rekla je da je sudsko veće odluku donijelo jednoglasno. Vlasnik Delte nije prisustvovao izricanju presude, na šta po zakonu i nije bio obavezan.

Marko Mišković je 25. februara osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara (oko 65.000 evra), uz obavezu da njegovo preduzeće “Merainvest” plati porez od oko 320,3 miliona dinara (2.600.000 evra), ali je kao i otac oslobođen od optužbi za izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

Miroslavu Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih. Miškovići su bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Poslije višemjesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA