Microsoftova “bomba” – kupio LinkedIn za 26 milijardi $

459

Microsoft i poslovna društvena mreža LinkedIn ušli su u finalni sporazum pod kojim će Microsoft preuzeti LinkedIn za 196 dolara po akciji.

Ukupna vrijednost ove transakcije je 26,2 milijarde dolara, uključujući i neto prihod LinkedIna.

LinkedIn će ostati poseban brend, zadržaće svoju kulturu i nezavisnost, a Džef Vejner će ostati na čelu kompanije.

Rid Hofman, predsjednik odbora, suosnivač LinkedIna ističe da u potpunosti podržava ovu transakciju za koju se očekuje da se okonča do kraja godine.

– Tim ove kompanije je porastao, i fokusiran je na povezivanje svjetskih stručnjaka. Zajedno možemo ubrzati LinkedIn kao i Microsoft Office 365, kao što pokušavamo da osposobimo svaku osobu i organizaciju na planeti – kaže direktor Microsofta Satja Naled.

LinkedIn, kompanija sa sjedištem u Kaliforniji, je najveća i najvrijednija na svijetu profesionalna mreža i nastavlja da gradi i razvija posao operatora namijenjenog poslovnim ljudima.

Prošle godine, ova kompanija je pokrenula novu verziju svoje aplikacije za mobilne telefone koja je dovela do većeg broja aktivnih članova.

LinkendIn je tako stekao vodeću platformu za učenje pod nazivom Linda.com, a sve ove inovacije su rezultirale povećanjem članstvu, većeg angažovanja i boljih finansijskih rezultata.

Akcije Linkendla skočile su 48 odsto nakon objave ove vijesti, dok su akcije Microsofta zaustavljene zbog vijesti o čekanju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA