“Malo poezije za naše prijatelje” (VIDEO)

821

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo održano je književno veče pjesnika Gorana Vračara, Nedeljka Zelenovića i Željka Pržulja pod imenom “Malo poezije za naše prijatelje”. Ovo književno veče održano je u organizaciji Udruženja književnika Republike Srpske – Podružnica Sarajevsko-romanijske regije.

Ideja književne večeri bila je, kažu pjesnici, da prvog dana ljeta daju podsticaj održavanju “Kulturnog ljeta” u gradu.. Vračar, Pržulj i Zelenović tako su se publici u svom gradu predstavili sa nekoliko autorskih djela.

– Večeras ćemo se predstaviti svako sa onim što je do sada napisao. Nije ništa određeno i nije ništa specijalno nego ono iz repertoara što imamo i što smo do sad objavili u svojih tridesetak knjiga koje smo skupa objavili – izjavio je književnik Željko Pržulj.

Iz Udruženja književnika Republike Srpske istakli su da je ovo odlična prilika da se najave i neke književne večeri koje su pred njima.

– Nas trojica odavno nismo u svom gradu, Istočnom Sarajevu, imali jedno zajedničko autorsko književno veče. Došli smo na ideju da ponudimo nešto novo i nešto staro našim sugrađanima. Nismo odavno o tome govorili, nas trojica u posljednjih nekoliko godina imali smo po nekoliko objavljenih knjiga. To je prilika i da ih promovišemo i to bi otprilike bila premijera za naš nastup u Beogradu u Udruženju književnika – rekao je književnik Nedeljko Zelenović.

Željko Pržulj, Nedeljko Zelenović i Goran Vračar u petak će imati književno veče u Beogradu. Poručili su da gostovanje u Beogradu predstavlja i priliku za uspostavljanje još jače saradnje Udruženja književnika Srbije sa Udruženjem književnika Republike Srpske.

Marko Tešanović/Elta TV

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA