A “Kosovo je Albanija” ne smeta UEFA-i?

554

Dešavanja na fudbalskom prvenstvu Starog kontinenta u Francuskoj su još jednom potvrdila da UEFA ima dva lica. Evropska kuća fudbala, od koje u Srbiji više niko i ne očekuje ni trunku pravde, zažmirila je na oba oka na stadionu u Marseju, gdje je vidno bio postavljen transparent navijača srpskih rivala iz kvalifikacija “Kosovo je Albanija”.

Miješanje politike u sport je očigledno nekome dozvoljeno, a nekome ne u zavisnosti od toga protiv koga je usmjerena parola na sportskim događajima.

Provokacija na meču Francuska – Albanija (2:0) samo je nastavak serije incidenata koji se tolerišu u Nionu, jer su upereni protiv Srbije. Prljava i podmukla igra iz Tirane, u vidu drona koji je letio iznad Humske, takođe je ostala nekažnjena. I ne samo da nije sankcionisana, već je i nagrađena, jer su srpskoj reprezentaciji oduzeti bodovi, čime je Albaniji bio otvoren put ka šampionatu u Francuskoj.

A šta se dešava kada se na sportskim borilištima pojavi sasvim prirodan natpis “Kosovo je Srbija”? E, onda je to druga stvar. Tada se UEFA razgoropadi, prijeti, izvadi batinu i bolno kažnjava. Srbe, naravno, kao i sve koji stanu na našu stranu. To znaju Zenit, moskovska Lokomotiva i još neki klubovi, čiji su navijači isticali te parole, koje smetaju moćnicima iz UEFA.

Mnogo gadosti su UEFA i druge sportske organizacije servirali Srbima i sve smo morali da ih progutamo. Da se žalimo, nemamo kome.

Blagonaklonost UEFA prema takozvanoj državi Kosovo viđena je u mnogo primjera, a najjači je njihov skandalozan prijem u članstvo UEFA na kongresu nedavno održanom u Budimpešti.

Da su pogriješili iz Niona su indirektno priznali kada su zabranili klubovima sa Kosova učešće u kvalifikacijama Lige šampiona i Lige Evrope zbog očajne infrastrukture i neispunjavanja uslova za licenciranje.

Čavić skupo platio majicu
Nije samo u fudbalu na snazi selektivna pravda. Dovoljno je sjetiti se da je Milorad Čavić isključen sa EP u plivanju prije osam godina, kada se na postolju pojavio u majici “Kosovo je Srbija”.

– Disciplinska komisija LEN-a odlučila je da suspenduje Čavića sa daljeg takmičenja na Evropskom prvenstvu – navedeno je tada u saopštenju evropske plivačke federacije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA