Konačno objavljena istina o viskiju Jack Daniel's

960

Svake godine oko 275 hiljada ljudi krene u razgledavanje originalne destilerije u kojoj se slavni Jack Daniel's proizvodi od 19. vijeka, a svi oni čuju istu priču: negdje oko 1850. godine, dok je još bio dječak, Daniel je počeo raditi za sveštenika, prodavača i proizvođača viskija Dana Calla. Sveštenik je bio prilično zaposlen pa je, kada je vidio da mladi Daniel ima talenta i volje, dječaka naučio kako se proizvodi viski. Ostalo je istorija.

Ove godine Jack Daniel's, danas jedan od najprodavanijih viskija na svijetu, slavi 150. godišnjicu postojanja, a kompanija je nakon svih tih godina odlučila da prizna istinu.

Mladi Daniel uopšte nije tajni sastojak saznao od Dana Calla, već od jednog od njegovih robova, muškarca po imenu Nearis Green. Godinama se o ovoj priči šuškalo, ali kompanija takve navode nikada nije službeno potvrdila, sve do sada. Pretpostavlja se da nisu željeli da ih povezuju sa robovlasništvom, međutim danas su odlučni dostojno da se zahvale čovjeku bez kojeg ne bi bilo njihovog viskija.

– Na kraju smo čekali nešto poput okrugle godišnjice da bi započeli otvoreno pričati o našoj istoriji – rekao je Nelson Eddy, istoričar zaposlen u muzeju Jack Daniel'sa.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA