Ko je Omar Maten, napadač iz kluba u Orlandu?

1460

 Napadač koji je ubio više od 50 ljudi i ranio isto toliko u popularnom gej klubu u Orlandu identifikovan je kao 29-godišnji Omar Maten.

Maten živi u Fort Pirsu koji se nalazi oko 200 kilometara južno od Orlanda. Zvaničnici navode da je on odgovoran za najveću masovnu pucnjavu u istoriji SAD.

Istraga je u toku, i dalje nije poznato mnogo stvari o Matenu i njegovim motivima za napad.

Do sada je poznato da je on građanin SAD i da je avganistanskog porijekla. Njegov otac izjavio je za NBC da ono što je učinio nema nikakve veze sa religijom.

Osim toga, izjavio je i da se njegov sin mnogo razbjesnio kada je u Majamiju prije dva mjeseca vidio dvojicu muškaraca kako se ljube.

Ron Hoper iz FBI navodi da policija istražuje motive napada ali da postoje navodi da je „osumnjičeni bio usmjeren ka džihadističkim ideologijama“.

Takođe, mediji prenose da su obavještajne službe obavijestile senatora Floride Bila Nelsona da „postoje neke veze sa Islamskom državom“, ali to nije zvanično potvrđeno.

Navodi se i da je Maten rođen u Njujorku, da je u mjestu u kojem je živio iznajmio automobil kako bi stigao do Orlanda i izvršio napad.

Mediji takođe prenose da je on „registrovani demokrata“.

Izvor iz policije rekao je za „ABC njuz“ da je Maten ranije „bio na radaru“ policije SAD, ali da nije bio dio istrage.

Broj žrtava u Orlandu porastao na 50

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA