Kladionice: Boris Džonson budući premijer

809

Ubrzo nakon što je danas Dejvid Kameron najavio ostavku, Rojters je prenio da se među kladioničarima Boris Džonson kotira kao budući britanski premijer.

Džonson, bivši gradonačelnik Londona i zagovornik Bregzita, favorit je na kladionicama kao nasljednik Kamerona, koji se zalagao za ostanak u EU, naveo je Rojters.

I agencija AP je ranije prognozirala da je Džonson vodeći kandidat za premijera.

Kameron, koji je i lider vladajuće Konzervativne partije, uložio je svoj ugled za ostanak Britanije u EU, ocjenila je američka agencija.

Odmah nakon što su izašle prve projekcije rezultata referenduma, prema kojima je mogao da se zaključi ishod, mediji su počeli da spekulišu da će Kameron podnijeti ostavku.

Veliki broj novinara nestrpljivo je čekao izjavu premijera u Dauning stritu, očekujući da će “odmah pasti” ostavka.

Kameron je, u prvom obraćanju poslije objave konačnih rezultata referenduma na kom su se Britanci izjasnili za izlazak iz EU, rekao da je njegovom narodu potreban novi premijer i najavio da će podneti ostavku do oktobra.

– Mislim da ne bi bilo u redu da ja budem kapetan koji će povesti našu zemlju ka sledećoj destinaciji – rekao je Kameron.

On je u obraćanju novinarima ispred kancelarije u Dauning stritu rekao da je zemlji potrebno novo rukovodstvo, napominjući da on nije taj koji će zemlju voditi kroz pregovore sa Briselom o napuštanju EU.

Ostavku će, kako je naveo, podneti do konferencije Konzervativne stranke na jesen.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA